Ügyfeleink mondták...

 

  • Gabi és Péter

Három éve váltunk el, sajnos nem mediátorral. Azóta minden csak rosszabb lett, lassan már beszélni sem tudunk egymással. A folyamatos félreértések miatt már a legapróbb kérdésekben sincs egyetértés, és ennek a gyermekeink isszák meg a levét. Az életünket is nehéz így tervezni, ezért mediátorhoz fordultunk. András mondhatni csodát vitt véghez: négy és fél óra alatt meg tudtunk egyezni, és szerződést írtunk alá. Persze az előkészítés másfél hónapot vett igénybe. Most kíváncsian várjuk, működik-e az együttműködés, és hogy lesz-e jótékony hatása a még fennálló egyéb problémáinkra.

 

 

 

  • Anett és Laura

Egy éve kezdődtek a konfliktusaink. Egy három műszakban működő vállalatnál dolgozunk azonos beosztásban, váltjuk egymást. Végül akkor kértük a főnökünk segítségét, amikor már a kollégáink előtti ordítozásba csapott át a konfliktus, és cikinek éreztük. Az ügyvezetőnk külső mediátort hívott, és mikor András megérkezett nagyon féltünk az egész folyamattól. Két nap múlva megállapodtunk, és azóta – bár nem lettünk legjobb barátnők – súrlódásmentesen dolgozunk együtt. Utólag úgy látjuk, az egész mediáció kulcsa az volt, hogy végre egyszer végighallgattuk egymást, és így egy csomó előítélettől mindketten megszabadultunk.

 

 

 

  • Dorottya és Károly

Károlyt a válása után ismertem meg, első házasságából két gyermeke van. Pár hónap után odaköltöztem hozzájuk, de a közös élet számomra nem hozta meg a boldogságot. Sajnos nagyon sokat veszekszünk, sok mindenben nem értünk egyet, más a személyiségünk. De ettől még nagyon szeretjük egymást, ezért is fordultunk mediátorhoz. Hogy idejében lépjünk közbe. Én még nem élhettem meg az anyaságot igazán, és nagyon szeretnék Károlytól egy gyermeket. De csak akkor, ha elég stabil lesz ehhez a kapcsolatunk.

 

 

 

  • Márta

A férjem fél éve hagyott el, egy kolléganőjéért. Pár hónap után beadta a válópert, hamarosan lesz az első tárgyalási nap. Én folyamatosan egyeztetek a mediátorommal, hogy miként kell reagálnom a különböző helyzetekre, nagyon nehéz józannak maradni. Eközben győzködöm a férjemet, hogy vegyen részt a mediációban. Szeretném, ha mi magunk egyeznénk meg a saját sorsunkat és a gyermekeinkét illetően. Azt gondolom, még a bírósági tárgyalás közben is van esély a megegyezésre, nem adom fel.

 

 

 

  • Projektteam egy multinál

 

Fél évet kaptunk arra, hogy a pilot projektet összerakjuk. Minden osztályról küldtek egy embert, és mi belemerültünk a munkába. Ilyet itthon még soha senki nem csinált. Én tudom, hogy stresszhelyzetben sokak számára elviselhetetlen a stílusom, és próbálom is ezt kezelni. De az is tény, hogy nagyon hatékony vagyok. Azt vettem észre, hogy egyre inkább elszigetelődök, és miközben a munkakapcsolatok rendben voltak, az emberi kapcsolataink romlottak meg. az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor munkahelyi barátom, Dániel is ellenem fordult, megharagudott rám. Ekkor kértem a HR-t, hogy kerítsenek egy mediátort, mert a megromlott hangulat miatt nemcsak a határidőt de a megszokott minőséget sem fogjuk tudni tartani. És ha a pilot bukik, akkor az egész projekt bukik, ez pedig végzetes lehet mindannyiunknak… 

 

Annak érdekében, hogy az esetek ne legyenek beazonosíthatók, a neveket megváltoztattuk, és a konkrétumokat több esetben kivettük.