Hogyan válasszak mediátort?

Először is nézze meg a mediátorok fotóit, majd olvassa el róluk a rövid ismertetőt!

Ezután képzelje el, hogy a kiválasztott mediátorral épp a problémájáról beszélget. Kényelmesen érzi magát, vagy feszeng? Ad a véleményére, vagy közönbös az ön számára? Kinézi belőle, hogy egy hullámhosszra tudnak kerülni? Szimpatikus önnek?

Ha ezek alapján még nem sikerült döntenie, hívja fel telefonon! Biztosak vagyunk benne, hogy két percen belül fog tudni dönteni. Nem hiszi? Próbálja ki!

Pár tanácsot azért fogadjon el tőlünk!

  • Ne a problémához kapcsolódó szakmai hátteret keresse! Nem igaz, hogy párkapcsolati problémáknál jobb egy pszichológus mediátor, és váláskor egy ügyvéd mediátor. A szakmai álláspont szerint kifejezetten előnyös lehet, ha az adott területnek nem szakértője a mediátor, mert akkor a mozgásterét nem korlátozzák korábbi szakmai ismeretei.
  • Mediátor választásakor gondoljon a másik félre is! Fontos, hogy mindketten bízzanak a mediátorban és annak függetlenségében.
  • Fontos tudnia, hogy létezik komediáció is. Ezt kérheti a mediátor is, de lehetősége van önnek is az ügyéhez két, együtt dolgozni képes mediátort választani. Kérdezzen rá, hogy a mediátor vállal-e komediációt!
  • Hagyja, hogy a mediátorválasztás kérdésében ne a logikus agya, hanem az ösztönei döntsenek! Nem fog csalódni!